Iegūsi apskaužamu aveņu ražu, ja rūpīgi ievērosi dažus vienkāršus noteikumus

Šodienas rakstā jums pastāstīsim par dažiem būtiskiem smaržīgo ogu audzēšanas trikiem. Ja šogad vēlaties iegūt dāsnu aveņu ražu, noteikti ņemiet to vērā!

Kā izaudzēt avenes

Ir īpašas aveņu šķirnes, kuru raža nav atkarīga no kādiem īpašiem apstākļiem. Tomēr ne visi dārznieki stādīšanai izvēlas visvienkāršākās šķirnes. Tikai daži nelieli triki palīdzēs jums iegūt bagātīgu veselīgu ogu ražu.

Un pirmais, kas jāpatur prātā, stādot avenes, ir dobes apgaismojums. Avenēm patīk saules gaisma. Tāpēc droši ievietojiet stādus augsnē, kas visu dienu būs tiešā saules gaismā. Ja jūsu avenes aug ēnā, rudenī vai ziemā varat droši pārstādīt aveņu krūmus uz citu vietu.

Nākamais svarīgais punkts ir savlaicīga laistīšana. Avenes mīl mitrumu, tāpēc zem krūmiem nav iespējams ļaut augsnei izžūt. Jo mazāk ūdens saņems avenes, jo sliktāka būs raža.

Stādus vislabāk stādīt augsnē, kas apaugļota ar vecu humusu vai kompostu. Tomēr tas nav obligāti – augsni var barot arī vēlāk. Rudenī dārznieki izmanto vistas kūtsmēslus vai sapuvušus kūtsmēslus, bet pavasarī – deviņvīru spēku. Ziedēšanas laikā un pēc ogu nogatavošanās augsnē var uzklāt pelnus. Kūdras mēslojumu var izmantot jebkurā laikā.

Nākamais noslēpums ir aveņu atbrīvošana no jauniem dzinumiem. Tie parādās veģetatīvā periodā. Fakts ir tāds, ka jaunie dzinumi uzņem barības vielas no avenēm, un tas samazina ražu. Jaunais dzinums nav jāizrok, tikai jānogriež pie saknes.

Vēl viens triks ir augsnes mulčēšana. Tas ir nepieciešams, lai samazinātu laistīšanas daudzumu un saglabātu mitrumu zemē. Derēs zāģskaidas, salmi un kūdra.

Citi padomi

Cita starpā avenes nepieciešams piesiet. Turklāt jums ir jāpiesien aveņu krūmi no pirmā stādīšanas gada. Šim nolūkam vislabāk ir izmantot režģi. Rezultātā avenes saņems vienmērīgu saules gaismu, un jums būs vieglāk novākt ražu.

Aveņu krūmiem piemīt spēja strauji augt. Tāpēc tie ir regulāri jāapgriež. Tas ir nepieciešams pasākums, lai nākotnē palielinātu ogu ražu.

Lasi arī: Kādā šķīdumā iemērkt nazi, lai gadiem nebūtu jādomā par asināšanu, jo tas kļūs asāks par skuvekli

Lai gan avenēm reti uzbrūk kaitēkļi, jums ir jābūt tam gatavam. Mēs neiesakām izmantot dažādas ķimikālijas, lai tiktu galā ar nelūgtiem viesiem. Piemēram, pelni ar ziepēm lieliski tiks galā ar sēnīšu slimībām. Saglabājiet recepti. 300 g pelnu jāizšķīdina 10 litros ūdens un šķidrums jānotur 3 stundas. Pēc tam šķīdumu filtrē un pievieno 40 g veļas ziepes. Izsmidziniet avenes ar šo līdzekli vakaros, kad nav vēja.

Izmantojot tautas metodes, jūs varat atbrīvoties no laputīm un citiem kukaiņiem uz avenēm. Piemēram, varat izmantot sinepju šķīdumu. 100 g sinepju pulvera atšķaida 10 litros ūdens. Šis risinājumi ir piemērots augu apsmidzināšanai vakarā.

Tikai daži vienkārši noteikumi, bet to ievērošana sniegs jums izcilu aveņu ražu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment